Ons verhaal

 

 

 

 

 

De aanzet…

Jaren geleden werkte ik als onderzoekster in het labo ecotoxicologie aan de universiteit van Antwerpen en deed onderzoek naar stoffen in het milieu die schadelijk zijn voor onze gezondheid. In die periode kwam ik ook in contact met andere wetenschappers die toxicologisch onderzoek deden rond ingrediënten in cosmetica. Vanuit die hoek is mijn interesse ontstaan om meer te weten te komen over de traditionele verzorgingsproducten die de meesten van ons al jaren gebruiken. Vrij snel is duidelijk geworden dat er inderdaad cosmetische grondstoffen zijn die voor huidproblemen zorgen.

 

De wetenschap…

Natuurlijke cosmetica zijn niet nieuw: al eeuwen lang maken mensen hun eigen verzorgingsproducten op basis van grondstoffen uit de natuur. Na de oorlog zijn er veel nieuwe synthetische ingrediënten gekomen die cosmetica eleganter en verfijnder maakten. Ondertussen zijn veel mensen zich echter meer en meer zorgen beginnen maken over de kwaliteit van deze ‘synthetische’ cosmetica.  De belangstelling voor natuurlijke cosmetica is hierdoor weer teruggekeerd en wetenschappelijk onderzoek heeft ervoor gezorgd dat er niet alleen bijzonder interessante, nieuwe plantenextracten zijn gevonden, maar men heeft ook bewijs kunnen leveren over de veiligheid en verbeterende effecten op de gezondheid van de huid.  Deze nieuwe grondstoffen laten toe om een nieuwe generatie werkzame, natuurlijke cosmetica te ontwikkelen .

 

Onze onderneming…

Mijn ervaring als onderzoeker heeft me geholpen te starten met ontwikkeling van een eigen lijn van natuurlijke, veilige huidverzorgingsproducten, ik volgde cursussen en kreeg advies van meer ervaren productontwikkelaars. Een ongelooflijk boeiend parcours met vele hindernissen en leermomenten heeft uiteindelijk geleid tot een compleet gamma zachte, huidvriendelijke en weldadige producten voor verzorging van gelaat en lichaam. Er werd beslist om te starten met een eigen onderneming. Uitwerken van een businessplan, inrichten van het lab, de eerste stappen in marketing, uitwerken van het logo, de website, strategisch nadenken over de te volgen weg….dit alles is er gekomen met de goede ondersteuning van mijn echtgenoot. Wij zijn dan ook trots jullie kennis te laten maken met ons gamma ‘Enfleur Pure natural’

 

Marleen Maras en Geert Lion